Står du inför ett altanbygge i Smedjebacken? Läs våra tips från en kunnig yrkesman!

Inför ditt altanbygge finns det ett par beslut som måste tas. I denna artikel går våra snickare i Smedjebacken igenom vad som är bra att ta hänsyn till för att du ska bli så nöjd som det bara går med din nya altan!

Att bygga en altan är ett bra sätt att skapa en trivsam plats där du kan njuta av solljuset under såväl dagarna som kvällarna. Det finns en rad olika material och designer att välja mellan när du ska bygga en altan. Oavsett vilken design och lösning som du väljer är det viktigt att ta hänsyn till hållbarheten och underhållet av altan. I vårt nordiska klimat är det viktigt att välja material som är lätta att underhålla samtidigt ska de vara tåliga. Ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär på hemsida för mer information om ditt altanbygge i Smedjebacken. 

Bygglov för altanbygge i Smedjebacken

Bygglov krävs ofta när du vill bygga till eller göra vissa andra förändringar. För att vara på den säkra sidan kontrollera alltid med byggnadsnämnden innan du sätter igång med ditt altanbygge. Inget bygglov krävs när du bygger en uteplats som ligger i nivå med marken och du kan utan något speciellt tillstånd täcka hela din tomt med trall så länge som det räknas som den är på marknivå. Även en altan som bärs upp av pelare eller någon liknande konstruktion kan vara befriade från bygglov. Reglerna när det gäller bygglov varierar och olika kommuner har olika riktlinjer. 

Ett altanbygge kan kräva bygglov i Smedjebacken

Ett sådan scenarion då bygglov krävs är om utrymmet under din altan kan användas. Din altan kan även ligga nära en tomtgräns och påverka omgivningen. Diskutera gärna din design med våra Snickare i Smedjebacken innan du kontaktar byggnadsnämnden. Använd kontaktformuläret som du finner på vår hemsida för att komma i kontakt med oss.

Planering av altanbygge med Snickare Smedjebacken

Fundera var det är lämpligt att placera din altan innan du sätter igång med att byggandet. Du vill placera din altan på en trivsam plats. Studera var utsikten är vackrast, var det är flest soltimmar samt om platsen är insynsskyddad. Om du vill ha en plats där du kan njuta av dygnets soltimmar är ofta ett separat trädäck det bästa alternativet. 


Val av material

En altan ska ha en hållbar konstruktion men den ska ha vara snygg och passa in med huset. Våra kunniga och erfarna Snickare i Smedjebacken hjälper dig med att välja rätt dimensioner på virket så att konstruktionen inte ser för klen eller grov ut när den väl kommer på plats. Passa på att kontakta en kunnig yrkesman med gedigen erfarenhet och kunskaper om altanbygge via kontaktformuläret som du finner på vår hemsida. Ditt altanbygge kräver noggrann planering för att du ska kunna utnyttja den till allt som du har drömt om.

Boka in oss på ett hemsbesök inför ditt nästa projekt

Ska du utföra ett byggprojekt kan du använda vårt formulär för att boka ett möte med våra snickare i Smedjebacken. Då kan vi inspektera ditt projekt, höra dina önskemål och lämna ett prisförslag.