Tips och trix från våra medarbetare i Smedjebacken inför ditt fasadbyte

Att göra ett fasadbyte i Smedjebacken sker normalt bara en gång under ens livstid under förutsättning att du löpande underhåller din fasad. Om du anlitar professionella snickare får du arbetet utfört med perfekt resultat och med lång livslängd. Läs mer om fasadbyte här.

Med åren så kommer du att behöva underhålla din fasad vilket innebär att den behöver rengöras, tvättas ren från alger, byta ut trasiga träpaneler, skrapas och målas. Om en fasad inte underhålls löpande så kommer det leda till att det uppstår fuktskador som gör att det bildas röta i träpanelerna. Om det skulle ske så finns våra snickare i Smedjebacken här för att hjälpa dig. Det enda du behöver göra är att kontakta oss på TC Byggtjänst som är proffs på fasader.

  

Här kan du ta del av våra tips inför ditt fasadbyte

Förr eller senare kommer du att behöva utföra ett fasadbyte och då finns det en hel del saker att tänka på. Nedan får du tips av våra skickliga snickare inför ditt fasadbyte i Smedjebacken.

 

  • Börja med att planera ditt fasadbyte så att det sker under en lämplig tid på året då det är låg luftfuktighet. Detta bör ske på våren, under sommaren eller tidig höst.
  • Du kan redan nu kontakta oss på TC Byggtjänst för att erhålla fri konsultation kring ditt fasadbyte och en offert med ett rättvist pris. Då kan vi hjälpa dig med planeringen av ditt projekt. Tänk på att vid det här typen av arbeten kan du använda dig av ROT-avdrag.
  • Lägg upp en budget för ditt fasadbyte i Smedjebacken så att du vet vad kostnaden blir innan du påbörjar projektet. Lägg även till en liten buffert för oförutsedda utgifter.
  • Ska du sätta liknande träpanel som ska målas i samma färg behöver du normalt inte något bygglov. Ska du däremot sätta en träpanel som skiljer sig från den gamla kan det krävas bygglov. Kontakta kommunen i Smedjebacken om du är osäker. 

Anlita oss för ditt fasadbyte i Smedjebacken

TC Byggtjänst är ett byggföretag som utför tjänster som bland annat nybyggnationer, ombyggnad och renoveringsarbeten. Våra snickare i Smedjebacken har yrkesutbildning och har varit verksamma inom branschen under en lång tid. Det innebär att vi alltid utför arbetet enligt gällande branschregler, med godkänt material och med högsta kvalitet. Du kan använda formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt platsbesök för en diskussion kring ditt byggprojekt och för att erhålla en offert med ett rättvist pris.

Boka in oss på ett hemsbesök inför ditt nästa projekt

Ska du utföra ett byggprojekt kan du använda vårt formulär för att boka ett möte med våra snickare i Smedjebacken. Då kan vi inspektera ditt projekt, höra dina önskemål och lämna ett prisförslag.